جدیدترین اخبار

جامعه زن غربی امروز در رنج است/ موضع ما دربرابر مسئله زنان دفاعی نیست بلکه موضع هجمه به غرب است

رهبر انقلاب با بیان اینکه جامعه‌ی زن غربی امروز در یک رنج ناخودآگاه در مواردی و آگاه در یک موارد دیگری است، فرمودند: جهاد هم بر زن، هم بر مرد واجب است منتها جهاد مرد یک‌جور است جهاد زن یک‌جور دیگر است.

اشتراک گذاری
14 دی 1401
کد مطلب : 4099

جامعه زن غربی امروز در رنج است/ موضع ما دربرابر مسئله زنان دفاعی نیست بلکه موضع هجمه به غرب است

رویداد۲۴ به گزارش ایلنا، در آستانه ایام سالروز ولادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها، جمعی از بانوان فرهیخته، مادران برگزیده و فعالان عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی، صبح امروز (چهارشنبه) با  آیت‌الله خامنه‌ای دیدار کردند.

گزیده بیانات رهبر انقلاب در این دیدار به این شرح است:

** بسیار جلسه‌ی خوشایند و مفید و ان‌شاءالله دارای سود فراوانی برای آینده‌ی ما، برای فکر ما امروز اینجا تشکیل شد. من خیلی خرسندم از اینکه توانستیم این جلسه را امسال تشکیل بدهیم. سال گذشته خانم‌ها یک نامه‌ای نوشتند، اعتراض کردند که چرا روز زن را شما به مداح‌ها اختصاص دادید، خب حالا روز زن خصوصیتی ندارد، همین حول و حوش ولادت حضرت زهرا سلام‌الله علی‌ها درست است، اشکال واردی است و اگر زنده بودیم، در آینده هم ان‌شاءالله این جلسه را تشکیل میدهیم.

**این جلسه یک جلسه‌ی زنانه‌ی محض و مشحون از مفاهیم برجسته و عالی بوده تا الان، تا این لحظه. صحبت‌هایی که خانم‌ها کردند، بسیار خوب بود و حقیقتاً بنده بهره بردم.

**پیشنهاد‌هایی بود، ان‌شاءالله بتوانند راه‌حلی برای آن پیشنهاد‌ها پیدا کنند. شاید بعضی از این مطالب مرتبط بشود به شورای انقلاب فرهنگی، مثلاً در آنجا باید مطرح بشود یا هر جای دیگری. به خصوص این موضوع به‌کارگیری زنان فرزانه‌ی ما، کارآمد ما، مجرب ما، دانشمند و عاقل و فهمیده‌ی ما در رده‌های گوناگون تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور، این مطلب مهمی است. البته ذهن بنده مشغول است به این قضیه. باید یک راهی برایش پیدا کنیم. باید یک مسیری ان‌شاءالله پیدا کنیم ببینیم چه کار میشود کرد.

**در مسئله‌ی زن موضع ما در قبال مدعیان ریاکار غربی موضع مطالبه است، موضع دفاع نیست. یک وقتی سال‌ها پیش در دانشگاه دانشجو‌ها از من پرسیدند شما در فلان قضیه چه دفاعی از خودتان دارید؟ گفتم من دفاعی ندارم، من هجومی دارم. در قضیه‌ی زن این‌جوری است، دنیا مقصر است، دنیا که میگویم یعنی همین دنیای غرب و فلسفه‌ی غربی و فرهنگ غربی موجود البته غرب متجدد به قول خودشان مدرنیته غرب تاریخی را من کاری ندارم آن بحث دیگری است، غرب متجدد یعنی همینی که از حدود دویست سال پیش به این طرف در همه‌ی شئون زندگی حرفی ابراز کرده، ما در قبال این‌ها مطالبه کننده‌ایم این‌ها نسبت مسئله‌ی زن گناهکارند، مقصرند، جداً، ضربه زدند، جنایت کردند.

**بنابراین صحبت‌هایی که ما میکنیم جنبه‌ی دفاع ندارد، جنبه‌ی بیان نظر و عقیده‌ی اسلامی است، موضع اسلامی است. حتی من امیدوارم که اگر این مطالبی که درباره‌ی مسئله‌ی زن، موضوع زن مطرح میکنیم و شما‌ها بحمدالله می‌بینم که مسلطید به این مسائل یا خانم‌هایی که صحبت کردند و کاملاً مسلطند، امثال شما‌ها این‌ها را تکرار بکنید، بیان کنید، امید این هست که بتوانید روی افکار عمومی غربی‌ها هم اثر بگذارید واقعاً، چون واقعاً آن‌ها زنهایشان در رنجند. جامعه‌ی زن غربی امروز در یک رنج ناخودآگاه در مواردی و آگاه در یک موارد دیگری است، روی آن‌ها هم ممکن است اثر بگذارد.

**جهاد هم بر زن، هم بر مرد واجب است منتها جهاد مرد یک‌جور است جهاد زن یک‌جور دیگر است. یعنی همین جنگ مثلاً دفاع هشت ساله زن‌ها هم مکلف بودند، تکلیف داشتند تکلیفشان را هم خوب عمل کردند زن‌ها در این مدت اگر بهتر از مرد‌ها عمل نکرده باشند حداقل به اندازه‌ی مرد‌ها عمل کردند.

**اگر نخواندید کتاب‌هایی را که در مورد بانوان در دوره‌ی دفاع مقدس هست بخوانید. کتاب‌هایی نوشته شده الحمدلله حالا‌ها به فکر این چیز‌ها هستند، جوان‌های خوب ما فراهم میکنند. فرض بفرمایید همین شرح حال‌هایی که مربوط به همسران شهداست. گمان نمیکنم شما بتوانید یکی از این شرح حال‌ها را بخوانید و در مدت خواندن این، ده بار اشک نریزید، امکان ندارد.

**یعنی انسان وقتی میبیند این جهاد این زن را، حالا مرد رفته در میدان، اما این زن دارد جهاد میکند. این جهاد بر هر دوی آن‌ها واجب است. امر به معروف و نهی از منکر هم بر زن واجب است هم بر مرد واجب است منتها تقسیم نقش شده؛ نقش‌ها یکسان نیست. این نگاه اسلام است، هم یک نگاه مترقی است هم عادلانه است.

**نظام سرمایه‌داری غرب یک نظام مردسالار است. در نظام سرمایه‌داری سرمایه بالاتر از انسانیت است. انسانیت انسان‌ها در خدمت سرمایه قرار میگیرد. خب هر انسانی که بیشتر بتواند سرمایه‌آوری کند، سرمایه‌اندوزی کند، ارزشش بیشتر است. مرد گردن کلفت‌تر است، قوی‌تر است.

**مدیریت‌های کلان اقتصادی و تجاری و مانند این‌ها را مرد‌ها انجام میدادند؛ بنابراین در نظام سرمایه‌داری مرد اولویت دارد بر زن. چون رجحان سرمایه بر انسان در مورد مرد بیشتر صادق است. خب، حالا که بنا شد سرمایه جایگاه انسان‌ها را تعیین بکند انسان‌ها یکسان نیستند دیگر طبعاً مختلف‌اند. گفتیم بر طبق این نگاه سرمایه‌سالاری، جنس مرد طبعاً بالاتر از جنس زن است.

**مزد زن همین الان در بسیاری از کشور‌های غربی برای کارِ مشابه با مرد، کمتر از مرد است. این یک‌جور سوء‌استفاده است که یک علت اینکه در قرن نوزدهم و بعد قرن بیستم، بیشتر قرن نوزدهم، مسئله‌ی آزادی زن مطرح شد برای این بود که زن‌ها را از خانه بکشند بیرون، ببرند کارخانه. از آن‌ها استفاده کنند با مزد کمتر.

وقاحت غرب اینجا ظاهر میشود که این‌ها با این همه ضربه‌ای که به زن، به حیثیت زن و به کرامت زن وارد آوردند خودشان را پرچمدار حقوق زن وانمود میکنند.

**آدم خجالت میکشد اسم بیاورد این چیزی که راه افتاد بین زن‌های غربی در سال‌های گذشته و تعرض‌های جنسی و… با همه‌ی این‌ها باز میگویند ما طرفدار زن و حقوق زن هستیم. آن چیزی که در زبان بی‌تقوای غربی‌ها بعنوان آزادی زن نامیده میشود اینهاست. اینکه میگویند آزادی زن، مرادشان همین آزادی به این معناست. این آزادی نیست، عین اسارت است، عین اهانت است

**قبل از انقلاب حتی بعضی از بزرگان تصورشان این بود که این آزادی ارتباط زن و مرد در غرب موجب میشود که چشم و دل مرد‌ها سیر بشود و دیگر تخلفات جنسی انجام نگیرد. حالا شما نگاه کنید ببینید که این چشم و دل این‌ها سیر شده یا حرصشان صد برابر شده؟ نه فقط چشم و دل سیر نشده حرص و هوس صد برابر شده.

**لذاست که امروز شما نگاه میکنید در محیط غرب، تجارت جنسی هست، برده‌داری جنسی هست، شکستن همه‌ی حد و مرز‌های اخلاقی و انسانی هست، عرفی کردن و قانونی کردن چیز‌هایی که در همه‌ی ادیان حرام است هست؛ این هم‌جنس‌بازی و این حرف‌ها این‌ها مربوط به اسلام فقط نیست در همه‌ی ادیان این‌ها جزو محرّمات کبیره است. این‌ها را قانونی میکنند اصلاً خجالت هم نمیکشند واقعاً.

** امید دشمن در اغتشاشات اخیر این بود که زنانی که حجاب نیمه‌کاره دارند، اما خود خانم‌ها زدند در دهان دشمن. حجاب یک ضرورت شرعی است. شریعت است. یعنی هیچ تردیدی در وجوب حجاب وجود ندارد این را همه باید بدانند. اینکه حالا خدشه و شبهه کنند که آیا حجاب هست؟ لازم است؟ هیچ جای خدشه و شبهه ندارد. یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود.

**منت‌ها آن کسانی که حجاب را به طور کامل رعایت نمیکنند این‌ها را نباید متهم کرد به بی‌دینی و ضدانقلابی، نه. من قبلاً هم گفتم یک وقتی در سفری از سفر‌های شهرستانی، استانی که میرفتم در جمع علما گفتم این را، علمای آنجا جمع بودند. گفتم چرا بعضی از شما متهم میکنید گاهی این خانمی را که حالا مثلاً فرض کن یک مقداری موهایش بیرون است یا به تعبیر رایج بدحجاب است که حالا باید گفت ضعیف‌الحجاب، حجابش ضعیف است. چرا متهم میکنید؟! این‌ها کسانی هستند که وقتی بنده وارد این شهر شدم و جمعیت آمدند استقبال، شاید یک سوم جمعیت اقلاً این جور خانم‌ها هستند دارند اشک میریزند، نمی‌شود گفت این ضدانقلاب است. مثلاً فرض کنید که فلان مراسم دینی یا فلان مراسم انقلابی شرکت میکند. این‌ها بچه‌های خودمان‌اند، دختر‌های خودمان‌اند.

**در مراسم ماه رمضان در شب‌های احیا عکس‌هایش را برای من می‌آورند، با ریخت‌های مختلف قواره‌های مختلف، زن‌ها اشک میریزند. من حسرت میخورم به آن جور اشک ریختن. میگویم‌ای کاش من هم میتوانستم این جور مثل این دختر مثل این زن جوان اشک بریزم. این را چه طور میشود متهمش کرد؟! بله کار درستی نیست، بدحجابی یا ضعف حجاب درست نیست، اما این موجب نمی‌شود که ما این را از حوزه‌ی دین و انقلاب و این‌ها خارج بکنیم خارج بدانیم، چرا؟ خب البته همه‌ی ما یک نقص‌هایی داریم باید نقص‌ها را برطرف کنیم هر چه میتوانیم برطرف کنیم بهتر است.

**در این قضایای اخیر خب دیدید دیگر، علیه حجاب و این‌ها خیلی کار شد. چه کسی ایستادگی کرد در مقابل این تلاش‌ها و فراخوانها؟ خود زنها. زن‌ها ایستادگی کردند. آن‌ها امیدشان به همین زن‌هایی بود که شما بهشان میگویید بدحجاب. امیدشان به این‌ها بود. امیدشان این بود که همین‌هایی که حالا حجاب نیمه‌کاره دارند، به کلی کشف حجاب کنند؛ نکردند. یعنی زدند تو دهن آن تبلیغ‌کننده و فراخوان فرستنده.

خبر در حال تکمیل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 16 =