یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس در مورد اختصاص بودجه به حوزه عملیه و نهادهای فرهنگی گفت: من درباره این مساله باید بگویم که این رقمهایی که به این نهادها اختصاص پیدا کرده است، رقمهای خیلی بالایی نیستند که منجر شود، بودجه سالانه کشور تحت تاثیر قرار بگیرد. هرچند که در جامعه نسبت به این مساله حساسیتهایی وجود دارد.
مهرداد گودرزوند چگینی در گفتوگو با «انتخاب» و در پاسخ به این سوال که مساله عدم شفافیت در بودجه و درآمد شرکتهای دولتی در لایحه بودجه با چه سازوکاری در مجلس قابل حل خواهد بود، گفت: مجلس به این مساله ورود کرده است. طبق لایحه بودجه رقمی بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم شرکتهای دولتی خواهد بود. یکی از راهکارهایی که مجلس با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس دنبال میکند این است که به سمت واقعیکردن قیمتها و بررسی عملکرد و درآمدهای شرکتهای دولتی ورود کند.
این نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته هنوز مجلس وارد مصادیق و بررسیها نشده است ولی از روز شنبه این موضوعات بررسی خواهد شد. من فکر میکنم که بتوان بخشی از این مشکل را با تسری دادن قوانین مربوط به دستگاههای دولتی به شرکتهای دولتی برطرف کرد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درمورد اختصاص بودجه به حوزه و نهادهای فرهنگی تصریح کرد: من درباره این مساله باید بگویم که این رقمهایی که به این نهادها اختصاص پیدا کرده است، رقمهای خیلی بالایی نیستند که منجر شود، بودجه سالانه کشور تحت تاثیر قرار بگیرد. هرچند که در جامعه نسبت به این مساله حساسیتهایی وجود دارد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا در لایحه بودجه ردیفهایی مختص سازمانها و نهادهای موازی مانند سازمان تبلیغات یا دفتر تبلیغات قرار گرفته است و آیا بهتر نیست یک تجمیع و ادغام در این موارد صورت بگیرد، گفت: این موضوعاتی که شما به آن اشاره کردید باید در خود سازمانها و دستگاههای متولی قبل از آمدن لایحه بودجه و بحث آن در مجلس، انجام شود. اینکه مجلس در ایام بودجه به این موضوعات ورود کند، خیلی ممکن نیست. مثلا دولت باید مشخص کند که ماموریت وزارت ارشاد یا شورای فرهنگی یا سازمان تبلیغات چقدر تسری دارد و عملکرد آنان را تعریف کند و نسبت به آن یک تفکیک یا ادغام انجام بدهد.
گودرزوند چگینی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا نهادهایی مانند صداوسیما که درآمدزایی داشته، ردیف بودجه ویژه در نظر گرفته میشود، تصریح کرد: این از جمله مشکلاتی است که همواره در ایام بودجه سالانه رخ میدهد. واقعیت این است که ساختار بودجهای ما یک ساختار سنتی است. البته مجلس به این مساله هم واکنشهای خوبی نشان داده است. من اعتقاد دارم که باید در این موضوع با فلسفه درآمدها و عملکردها پیش رفت و بر اساس آن ردیف بودجهها را تعریف کرد. البته این مساله پیش از هرچیز نیازمند بررسی و کار تخصصی و کارشناسانه است.