جدیدترین اخبار

کاهش بارندگی ،فرسودگی ۳۰ درصدی شبکه توزیع و تنش شدید آبی در کهگیلویه وبویراحمد

یاسوج – ایرنا – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد از فرسودگی ۳۰ درصدی شبکه توزیع آب و کاهش ۵۰ درصدی بارندگی به عنوان دو چالش اساسی این مجموعه خبر داد و گفت: عبور از بحران کم‌آبی، نیازمند همکاری مردم و مدیریت مصرف بهینه منابع آبی است.

اشتراک گذاری
16 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 21098

توازن؛

به گزارش توازن و به نقل از ایرنا ، رضا رضایی، روز سه شنبه در نشستی با حضور مدیران شرکت‌های تابعه وزارت نیرو و امامان جماعت شهرستان کهگیلویه با اشاره به نقش روحانیت در ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و آگاه‌سازی مردم درباره پیامدهای انشعابات غیرمجاز اظهار داشت: ۳۰ درصد از خطوط لوله و تأسیسات آبرسانی استان فرسوده است که این موضوع باعث هدررفت آب، افزایش هزینه‌های تعمیرات و افت فشار آب در برخی مناطق می‌شود که کمبود اعتبارات مالی، بازسازی و نوسازی این شبکه‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

وی بیان کرد: همچنین کهگیلویه و بویراحمد با کاهش ۵۰ درصدی بارندگی در مقایسه با سال‌های گذشته روبه‌رو است که این امر منابع آب سطحی و زیرزمینی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است که خشک‌شدن چاه‌ها و کاهش ذخایر سدها از پیامدهای این کاهش بارش‌هاست.

رضایی به وابستگی تأمین آب به برق اشاره کرد و گفت: قطع‌های مکرر برق، به ویژه در فصل تابستان، باعث اختلال در پمپاژ آب می‌شود که نبود زیرساخت‌های کافی برای جایگزینی سیستم‌های پایدارتر (مانند انرژی‌های تجدیدپذیر) نیز از دیگر مشکلات پیش‌روست.

هشدار درباره بحران آب

مدیرعامل آبفا هشدار داد که منابع آب زیرزمینی دیگر قابل اتکا نیستند و باید به سمت استفاده از منابع پایدارتر حرکت کرد و نیاز است فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب، به ویژه در بخش کشاورزی و صنعت (که بیش از ۹۰ درصد آب را مصرف می‌کنند)، در اولویت همه نهادها قرار گیرد.

رضایی ادامه داد که همچنین مطالبات ۲۰۰ میلیارد تومانی آبفا از ادارات و مشترکین، بخشی از مشکلات مالی این مجموعه را تشدید کرده است که نیاز است مشترکین با پرداخت به‌موقع قبوض و ارائه گزارش تخلفات انشعابات غیرمجاز آب و فاضلاب را در تامین آب پایدار کمک کنند.

مدیرعامل آبفا بر لازمه مشارکت عمومی و تغییر الگوی مصرف برای عبور از این بحران تأکید کرد و از برنامه‌های این مجموعه برای بهبود خدمات‌رسانی خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =