جدیدترین اخبار

حراج میراث طبیعی زاگرس

یاسوج – ایرنا -جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان بخشی از طبیعت زاگرس این روزها شاهد فعالیت سودجویانی است که چوب درختان بلوط را برای فروش، به صورت محموله های بزرگ و کوچک با خودرو حمل می کنند یا آن را پس از تبدیل به زغال وارد بازارهای هدف می کنند.

اشتراک گذاری
13 آبان 1403
کد مطلب : 17678

توازن؛

به گزارش توازن و به نقل از ایرنا ،این روزها در جنگل های بکرترین نقاط کهگیلویه و بویراحمد به جای نغمه پرندگان و خروش آب های روان صدای اره برقی طبیعت دوستان را با فریاد بیداد درختان همنوا کرده است.

سودجویان حتی در جاهایی که راه ها سختگذر است چهارپایانی چون الاغ را برداشته و چوب های درختان قطع شده را بر گرده آنان گذاشته و گاهی هم در همان جنگل چوب ها را تبدیل به زغال می کنند.

اگرچه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد با برپایی گشت های نظارتی مستمر ماموران یگان حفاظت شمار زیادی از این سودجویان را به دام می اندازند اما جریمه های در نظر گرفته شده برای متخلفان بازدارنده نیست به همین علت حراج چوب درختان بلوط ادامه دارد.

سودجویان شناسایی شده به ازای هر کیسه چوب قاچاق اکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و برای هر کیسه زغال سه میلیون ریال جریمه می شونداین درحالی است که براساس آخرین برآوردی که پارسال از سوی کارشناسان انجام شده ارزش مادی اکولوژیکی هر درخت بلوط ۵۰ تا ۱۰۰ ساله حدود ۲۰۰ هزار دلار (یعنی مبلغی معادل بیش از ۲میلیارد تومان) است اما برخی افراد سودجو این گونه های ارزشمند را برای کسب درآمدی اندک قطع می کنند.

داستان غم انگیز درختان رعنایی که سالیان متمادی در گذر روزگار مشق زندگی کرده‌اند و حالا این چنین بی‌رحمانه سلاخی می شوند دل هر انسان طبیعت دوستی را به درد می آورد که برای تکرار این پدیده شوم ضرورت دارد در میزان جریمه های تعیین شده برای سودجویان قاچاق چوب و زغال چاره اندیشی شود.

توقیف محموله های قاچاق چوب و زغال

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارشناسان یگان حفاظت استان در حال ردیابی و شناسایی سودجویان قاچاق چوب و زغالی هستند به طوری که به تازگی ۲ محموله قاچاق زغال در استان که در جنگل های بلوط شهرستان دنا تولید شده بود و در حال حمل به بازار فروش بود توقیف شده است.

حراج میراث طبیعی زاگرس

سعید جاویدبخت با تاکید بر اینکه تلاش برای شناسایی متخلفان حمل و تولید زغال قاچاق در کهگیلویه و بویراحمد در قالب طرح تشدید ادامه داردافزود: این محموله های قاچاق شامل ۳۸ کیسه زغال قاچاق از ۲ دستگاه خودرو توقیف شده است.

وی از شهروندان دوستدار طبیعت زاگرس خواست تا مشاهدات خود از تخریب و تعرض به منابع طبیعی، قطع درخت و قاچاق چوب را به شماره تلفن های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گزارش دهند.

دیدگاه های کارشناسان

کارشناس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: روند رو به افزایش قاچاق چوب حیات جنگل های سرسبز را در معرض تهدید قرار داده است .

گودرز باقری فرد افزود: با وجود تلاش های نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد اما پراکندگی جنگل های بلوط، وسعت جنگل ها و کمبود نیروهای قرقبان موجب شده که قاچاق چوب و زغال در جنگل های استان ادامه داشته باشد .

وی وجود راه های دسترسی که برای عشایر ایجاد شده منجر به افزایش قطع درختان جنگلی شده و تلاش های منابع طبیعی با بستن برخی راه ها تاکنون نتیجه دلخواه را بدنبال نداشته است.

وی تاکید کرد: با وجودی که هر ساله در کمیته فنی استان میزان جریمه ها تعیین می شود اما جریمه های پیش بینی شده برای قطع درختان جنگلی بازدارندگی قابل قبولی ندارد.

استان کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار وسعت دارد که حدود یک درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داد.این استان در زمینه سرانه جنگل در سطح کشور رتبه نخست را دارد بطوریکه به ازای هر نفر از جمعیت استان ۱.۲۵ هکتار جنگل وجود دارد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =