توزیع کود دی آمونیم فسفات در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
یاسوج – ایرنا -مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:توزیع کود دی آمونیم فسفات برای استفاده بهره برداران انواع محصولات زراعی، باغی، صیفی جات و گلخانه ای در استان آغاز شده است.
سیدعلی لاهوتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به نیاز بخش کشاورزی به این محصول، برنامه تأمین کود دی آمونیم فسفات پس از چند سال وقفه از محل تولید داخلی و همچنین واردات، در دستور کار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار گرفته است.
وی بیان کرد: کشاورزان می توانند کود دی آمونیم فسفات مورد نیاز خود را بر اساس برنامه سازمان جهاد کشاورزی استان، از طریق کارگزاران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان به قیمت هر کیسه ۵۰ کیلوگرمی ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال خریداری کنند.
لاهوتی تصریح کرد:سهمیه استان در مرحله اول ۳۰۰ تن پیش بینی شده که در صورت استقبال کشاورزان، این مقدار تا یکهزار و ۵۰۰ تن قابل افزایش است و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی هیچ گونه محدودیتی در تهیه این کود کشاورزی ندارد.
وی تاکید کرد: ۵۰ درصد از قیمت تمام شده کودهای اوره و ۷۰ درصد از کودهای پتاسه و فسفاته به صورت یارانه از سوی دولت تامین می شود.
کود دی آمونیوم فسفات (Diammonium Phosphate) یکی از پرمصرف ترین کودهای شیمیایی فسفری در جهان است این محصول معروف به DAP ،در واقع از دو ماده ای ساخته شده که هر یک به تنهایی به عنوان کود مورد استفاده قرار می گیرند.
مدیرشرکت حمایتی کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد:کوددی آمونیوم فسفات و مخلوط های DAP در طیف وسیعی از تولیدات زراعی مانند غلات ، نیشکر ، مراتع ، چراگاه ، کشت محصولات علوفه ای و همچنین در محصولات دیگر مثل سبزیجات و محصولات درختی استفاده می شود.
لاهوتی بیان کرد:پایداری ازت موجود در این کود که باعث جذب تدریجی آن توسط گیاه و در نتیجه منجر به سرسبزی دائمی ، افزایش عملکرد و زودرسی محصول کمک می کند از مهمترین مزایای کود دی آمونیوم فسفات است.
مدیرشرکت حمایتی کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد گفت:از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون چهارهزار و ۷۱۸ تن کود در استان توزیع شده است.
لاهوتی خاطرنشان کرد: در این مدت سه هزار و ۸۲۲ تن کود اوره،۵۸۲ تن کود فسفاته و۳۱۴ تن پتاسه در کهگیلویه و بویراحمد توزیع شده است.
دیدگاهتان را بنویسید