جدیدترین اخبار

کنگره ملی ۲ هزار شهید کهگیلویه وبویراحمد؛ تداعی‌گر حماسه‌ها ومردانگی‌ها

یاسوج- ایرنا- دفاع مقدس صحنه مردانگی‌ها، حماسه‌ها و تبلور واقعی واقعه عاشورا بود، با تورق و تعمق بیشتر بر سیر تاریخی ایران این حقیقت بیش از پیش آشکار می‌شود که هویت و فرهنگ این مرز و بوم و هر آنچه مایه عزت و آزادمردی این ملت می‌شود از گذرگاه دوران طلایی دفاع مقدس می‌گذرد.

اشتراک گذاری
18 شهریور 1403
کد مطلب : 16365

به گزارش ایرنا، دفاع مقدس اوج رویش و ممزوج شدن دو فرهنگ ناب و مترقی ایرانی و اسلامی (عاشورایی) است، فرهنگی به بلندای تاریخ که ریشه در اعماق و خواسته‌های ملتی شجاع و با فرهنگ دارد، ملتی که در تمامی ادوار و تاریخ پرشکوهش عزت و شرف و مردانگی و ظلم ستیزی موج می‌زند.

پس از برگزاری موفق و باشکوه نخستین همایش سرداران، امیران، فرماندهان و ۱۸۸۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد در ۱۱ مهر ۱۳۹۵، بار دیگر این افتخار و توفیق در استان محقق شده و پس از برنامه ریزی و تمهیدات لازم امروز ۱۸ شهریور این خطه دلاور خیز و شهر یاسوج دوباره شاهد برگزاری بزرگترین و مهمترین این رویداد فرهنگی و معنوی است.

کهگیلویه و بویراحمد این روزها حال وهوای دوران دفاع مقدس را پیدا کرده است، از ورودی شهر که به سمت یاسوج می آیی همه چیز بوی شهید و شهادت می دهد، آویختن تمثال شهدا، ماکت هایی از خاکریز جنگ و پخش نواهای جانسوز همه نوید برپایی باشکوه بزرگترین رویداد فرهنگی و تجدید میثاق مردم شهید پرور این خطه دلاورخیز را با قهرمانان بی‌نام و نشان و شهدای گلگون کفن کشورمان می دهد.

شمیم عطر شهادت بیش از هر زمان دیگری در شهر یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد پیچیده است و قلب مادران و پدران شهدا تپیدن گرفته است؛ عطر وجود شهدای خوش‌نام، دل مردمان این سرزمین را نورانی کرده ،جوان‌هایی که قهرمانانه جانشان را فدای آرمان‌های وطن و اسلام کردند.

شاید بهترین تعبیر را برای مهمانی لاله ها در لابه لای سخن شیرین حسین پناهی بتوانیم بیابیم از آنجا که می گوید چه مهمانان بی دردسری هستند مردگان، نه به دستی ظرفی را چرک می کنند، نه به حرفی دلی را آلوده، تنها به شمعی قانعند و اندکی سکوت…

وقتی که قرار است میهمانی به خانه بیاید آب و جارو می کنیم و خود را مهیای پذیرایی به بهترین شکل ممکن می کنیم اما حالا قرار است میهمانان مان شهدا باشند همان هایی که بدون هیچ چشمداشتی برای دفاع از میهن و ناموس شان جان شیرین شان را تقدیم کردند.

زنان و دختران این دیار چارقدهایشان را بر پیشانی شان محکم تر خواهند بست و پا به پای مردان چقه زناره پوش برای میزبانی از شهدا خواهند آمد تا بار دیگر با آرمان های شهدا تجدید میثاق کنند.

قرار است بزرگترین رویداد فرهنگی سال ۱۴۰۳ در کهگیلویه و بویراحمد امروز هجدهم فروردین ماه در یاسوج برگزار شود و استان میزبان این لاله های درخون غلتیده باشد.

مردم با هر نگاه و سلیقه‌ای خواهند آمد تا با دل سپردن به این آرمان‌ها و ارزش‌ها، فرزندان قهرمان وطن را میزبانی کنند.

در استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز مادران شهدای گمنام زیادی چشم انتظار فرزندان خود نشسته اند و هر زمان برنامه ای برای شهدا برگزار می شود برای تسکین دردشان برای دیگر شهدا اشک می ریزند تا اندکی آرام شوند.

چه پدرانی که در انتظار بازگشت پیکر شهید مفقودالاثرشان موی خود را سپید کردند و بی‌آنکه نشانی از فرزند شهید خویش را یافته باشند، در این سال‌های پر از انتظار، آسمانی شدند.

دفاع مقدس جزیی از تاریخ ایران است و از وظایف هر ملتی پاسداری از تاریخ خود و توضیح و تشریح حماسه آفرینی های ملت خود است که برگزاری این رویدار فرهنگی در کهگیلویه و بویراحمد خود یکی از بهترین شیوه هاست. این کنگره بزرگ از ۶ اردیبهشت با برگزاری اولین اجلاسیه شهدای ارتش استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر گچساران وارد فاز عملیاتی می شود.

نگاهی به برنامه های دومین کنگره ی بزرگ ۲۰۰۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری ۱۷ اجلاسیه شهرستانی و استانی، برگزاری جشنواره و تولید ده ها سرود فاخر و ماندگار، توزیع ۲ هزار جهیزه، تالیف۲۰۰ عنوان کتاب، جمع آوری ۹۵ سوژه از شهدا، برگزاری بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ یادواره شهدا، نصب ۲ هزار تندیش شهید و اجرای ۱۳ هزار عنوان برنامه برای نهضت روایتگری، تا صدها تولید فرهنگی،هنری رسانه ای و سینمایی فاخر نشان می دهد که دومین کنگره ملی ۲ هزار شهید استان، یکی از بزرگترین رخدادهای فرهنگی تاریخ استان کهگیلویه و بویراحمد است.

کارشناسان معتقدند که حضور در یادمان ها، شرکت در یادواره، مطالعه وصیت نامه ها، ارتباط با یادمان های شهدا، منجر به تقویت مولفه های خداباوری از قبیل امیدواری به فضل خدا، احساس نزدیک تر شدن به خدا، حس بندگی بیشتر و تقویت مولفه های ایمان به غیب از قبیل انس بیشتر با قرآن، تقویت باور به امدادهای الهی، مستحکم تر شدن پیوند قلبی با اهل بیت و در نهایت منجر به تقویت مولفه های آخرت گرایی از قبیل توجه بیشتر به آخرت و روز قیامت، افزایش عشق به لقای الهی در جامعه و به ویژه در بین جوان ها و احساس شرم نسبت به گناهان می شود.

بنابراین، به منظور اعتقادی کردن فضای جامعه و پر کردن اوقات فراغت و همچنین دوری از برنامه های غفلت زا و مادی گرا، باید تمام توان خود را به کار بست تا با تقویت برنامه های مذهبی در یادمان های شهداء و تامین منابع مادی و معنوی آن، فضای عمومی جامعه آکنده از فضای اعتقادی و عطر حضور شهداء شود.

کهگیلویه و بویراحمد با ۳۳ هزار رزمنده، ۱۳ هزار نفر جانباز، بیش از یک هزار و ۸۰۰ نفر شهید و ۳۱۰ نفر آزاده در طول هشت سال دفاع مقدس استان نقش فعالی داشت اما حماسه پدخندق تاریخی ترین حضور آنان در جبهه ها بوده است.

۵۶ نفر شهدای کهگیلویه و بویراحمد زیر ۱۵ سال سن داشتند که از نظر شرعی حتی به سن تکلیف هم نرسیده بودند،از میان شهدای استان ۳۰۰ نفر سرباز، ۲۷۰ نفر پاسدار و یک هزار و ۲۳۰ شهید نیز بسیجی بودند.

کوچکترین شهید استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ ساله و پیرترین آنان ۶۷ ساله بود.بیش از ۹۹ درصد شهدای کهگیلویه و بویراحمد در خط مقدم جبهه شهید شدند که ۶۰۰ نفر آنان دانش آموز و ۷۸ نفر دانشجو بودند.

دو خانواده در این استان سه تن از فرزندانشان و ۲۳ خانواده نیز دو تن از عزیزانشان را در این جنگ تقدیم انقلاب اسلامی و میهن کردند.

روستاهای قاسم آباد جلیل و ده برآفتاب در شهرستان بویراحمد بیشترین شهید را از میان روستاهای کهگیلویه و بویراحمد تقدیم انقلاب اسلامی کردند.روستای قاسم آباد جلیل در شهرستان بویراحمد تنها روستایی در ایران بوده که خود در زمان جنگ یک گردان رزمی داشت.

براساس این آمار ،کهگیلویه و بویراحمد با توجه به جمعیت ،بیشترین حضور رزمنده در جبهه های جنگ را به خود اختصاص داده است.

پس از برگزاری موفق و باشکوه نخستین همایش سرداران، امیران، فرماندهان وهشت ۱۸۸۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد در ۱۱ مهر ۱۳۹۵، بار دیگر این افتخار و توفیق در استان محقق شده و پس از برنامه ریزی و تدارک ها که از سال ۱۴۰۱ کلید خورد، به زودی شاهد برگزاری بزرگترین و مهمترین رویداد فرهنگی و معنوی در ایت خطه شهید پرور خواهیم بود و این کنگره بزرگ از ۶ اردیبهشت با برگزاری اولین اجلاسیه شهدای ارتش استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر گچساران وارد فاز عملیاتی شد.

کنگره ملی ۲ هزار شهید کهگیلویه وبویراحمد؛ تداعی‌گر حماسه‌ها ومردانگی‌ها

کنگره شهدا، بزرگترین رویداد فرهنگی سال ۱۴۰۳ در کهگیلویه و بویراحمد

جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمدگفت: اجلاسیه نهایی دومین کنگره ملی استان طی سه روز شنبه، یکشنبه و دوشنبه ۱۷ تا ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳ در بخش دهکده دفاع مقدسِ پارک مهرورزی شهر یاسوج برگزار می‌شود.

مثنوی افزود: در شب اول (۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳) این کنگره، برنامه فصل شیدایی با برنامه‌ها و کارهای هنری جدید به نمایش گذاشته می‌شود، شب دوم (۱۸ شهریورماه ۱۴۰۳) برنامه اجلاسیه نهایی با حضور سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، اقشار مختلف مردم و جامعه ایثارگران و خانواده شهدا، فرماندهان نظامی استانی و کشوری و مسئولان برگزار می‌شود و شب سوم (۱۹ شهریور) با اجرای مجدد برنامه‌های هنری و فرهنگی و با گرامیداشت یاد و خاطر ۱۵۲۱ شهید تیپ ۴۸ فتح استان و در قالب اجلاسیه شهدای تیپ ۴۸ فتح برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: در محدوده پارک مهرورزی تمام تمهیدات لازم، ترافیکی، امدادی و امنیتی برای حضور مردم در این کنگره اندیشیده شده است. با همکاری شهرداری یاسوج پارکینگ و پلی برای عبور و مرور مردم عزیز در خیابان ساحلی احداث شده و ورود و خروج اصلی به برنامه‌های دومین کنگره ملی شهدای استان از این خیابان خواهد بود و نیازی به ورود مردم از پارک مهرورزی نیست.

جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: چهار اجلاسیه شهدای گمنام، اجلاسیه شهدای دانش‌آموز و فرهنگی، اجلاسیه شهدای دانشجو و اجلاسیه ۶ شهید زن پس از کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود.

مثنوی تصریح کرد: ۲۵ کمیته، ۶ کارگروه و ۳۷ هسته کارشناسی برای برگزاری این کنگره تشکیل شده و فعالیت داشتند. ۳۷۰۰ جلسه در زمینه کنگره برگزار شد.
وی ادامه داد: صداوسیما و اصحاب رسانه و خبرگزاری‌ها استان در قالب کمیته رسانه و روابط‌عمومی در راستای برگزاری دومین کنگره ملی ۲۰۰۰ شهید استان نقش مؤثر و تلاش مطلوب و قابل تقدیری داشتند.

جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد تبلیغ، نشر و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس، ارائه الگوی عملی و رفتاری از سیره و سبک زندگی جامعه شهدا و ایثارگری را از اهداف برگزاری این کنگره عنوان کرد و گفت: در مجموع دومین کنگره ملی شهدای استان دارای ۲۵ اجلاسیه بوده که تا کنون ۱۹ اجلاسیه برگزار شده است.

مثنوی گفت: شما استقبال بی‌نظیر خانواده شهدا و ایثارگران و عموم مردم را از اجلاسیه‌های شهرستان‌های ما دیدید که این نشان از دلدادگی مردم ما به فرهنگ شهدا و ادامه راه آن‌ها است.
وی افزود: چند اجلاسیه باقی‌مانده از اجلاسیه‌های ۲۵گانه بعد از اجلاسیه نهایی در اواخر شهریور تا اواسط مهر در استان برگزار می‌شوند.

وی اظهار کرد: در راستای برگزاری این کنگره ۲۰۰ عنوان کتاب در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس تألیف و چاپ شده است.

جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: در راستای برگزاری این کنگره سازماندهی و مستندسازی حماسه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد، مستند مشاهیر استان از جمله آیت‌الله ملک‌حسینی، امیراحمد تقوی و متقی کاشانی نیز ساخته شد و بازسازی تصاویر ۲۰۰۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد و نصب آن‌ها در معابر و میادین مختلف انجام شده است.

جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ۳۵۰۰ یادواره شهدا در قالب یادواره شهدای محله و اقشار مختلف در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده. بانک اطلاعاتی در قالب مصاحبه، آثار و مستندسازی و… همه شهدای استان انجام شده است.

وی افزود: حداقل دومرتبه از کلیه خانواده‌های شهدا استان سرکشی به عمل آمد و ضمن تکریم و تجلیل از آن‌ها، تابلوفرش‌های عکس شهدا به آن‌ها اهدا شد.

مثنوی بیان کرد: در راستای دومین کنگره ملی شهدای استان برنامه فصل شیدایی در ۱۵ روز برگزار شد که این برنامه با استقبال بالایی از سوی اقشار مختلف مواجه شده و میانگین هر شب ۸ تا ۱۰ هزار نفر از این نمایش در شهر یاسوج بازدید می‌کردند.

مثنوی گفت: آن چه تاکنون در برگزاری برنامه‌های مختلف دومین کنگره ملی شهدای استان اتفاق افتاده به لطف خدا و نیات خالصی بود که در همه سطوح در استان وجود داشت و فضای مناسبی برای برگزاری این کنگره در سطح استان را ایجاد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 13 =