سیگنال هرات به بازار ارز/ قهر طولانی قیمت طلا و دلار/ قیمت سکه بالا رفت
اقتصادنیوز: بازار طلا و سکه تحت تاثیر نوسانات دو مولفه اصلی، اونس طلا و دلار مسیر متفاوتی را تجربه کردند.
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، آخرین روز کاری هفته برای بازار طلا و ارز نویدبخش نوسان متنوع قیمت ها به مانند روز گذشته بود و قیمت دلار هرات و انس طلا در مسیر متفاوتی حرکت کردند و با کاهش قیمت طلا در بازار جهانی، اسکناس آمریکایی مسیر صعودی را در پیش گرفت.
روندی که نوسانات قیمت سکه و طلای آبشده را هم تحت تاثیر خود قرار داد و قیمت سکه با تبعیت از قیمت دلار مسیر صعودی را در پیش گرفت و طلای آبشده هم در مسیر نزولی همراه با اونس طلا شد.
امروز قیمت دلار هرات که معاملات را با نرخ ۵۷ هزار و ۸۵۰ تومان آغاز کرده بود؛ در نیمه دوم فعالیت بازار به مرز ۵۸ هزار تومان رسید. قیمت دلار در بازار تهران هم در میانه کانال ۵۸ هزار تومان نوسان داد. نکته جالب توجه امروز در بازار اختلال ربات هرات بود. معامله گران معتقدند این ربات با اختلالی که داشت قیمت دلار را ۵۹ هزار تومان اعلام کرد و تجربه نشان داده است که نرخ زنی اشتباه از سمت کانال هرات سیگنال به بازار است.
اما قیمت درهم امارات هم امروز به مانند دلار در مسیر افزایشی حرکت کرد و با بازگشایی با ۱۵ هزار و ۸۵۰ تومان، در پایان معاملات در همین محدوده نوسان داد و ۱۵ هزار و ۴۵۰ تومان خرید و فروش شد. حباب دلاری درهم امروز هم به مانند چهار روز گذشته منفی بود و در ۳۲۷ ایستاد. این موضوع یعنی قیمت اسکناس دلار در تهران ۳۰۰ تومان از قیمت دلار برآورد شده از درهم بیشتر است.
سمت رسمی بازار هم امروز با بازار غیررسمی هم مسیر بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران هر دلار امروز ۴۷۵۳۷ تومان قیمت گذاری شد و حواله دلار هم ۴۴۰۱۶ تومان خرید و فروش شد. همچنین یورو مبادله ای هم امروز ۵۱۵۸۹ تومان قیمت خورد و ارزش حواله یورو هم به ۴۷۷۶۸ تومان رسید. درهم امارات هم در مرکز مبادله ۱۲۹۴۴ تومان ارزش گذاری شد و ۱۱۹۸۵ تومان قیمت خورد.
بازار طلا و سکه نیز همانطور که پیش تر اعلام شد تحت تاثیر نوسانات دو مولفه اصلی، اونس طلا و دلار مسیر متفاوتی را تجربه کردند و قیمت سکه امامی با پیشروی در کانال ۴۱ میلیون تومان، امروز ۱۵۰ هزار تومان گران شد و به ۴۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ایستاد.
طلای آبشده هم امروز در پی کاهش قیمت اونس طلا که به ۲۳۷۱ دلار رسید، در محدوده ۱۴ میلیون و ۶۰۵ هزار تومان قرار گرفت و از مرز مقاومتی خود پایین تر آمد. اولین مرز مقاومتی طلای آبشده ۱۴ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان بود که اگر از آن عبور می کرد؛ محدوده مقاومتی بعدی در ۱۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان تا ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار داشت. اما حال که طلای آبشده از مرز مقاومتی خود عقب نشست، در صورت تثبیت روزانه در زیر این مرز، مسیر کاهشی را ادامه خواهد. طلای آبشده طی هفته گذشته شاهد برگزاری دو حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران بود. حراجی که قرار است چهلمین دوره آن روز یکشنبه ۷ مرداد برگزار شود. در ۳۹ حراج گذشته ۷ تن شمش طلا به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان معامله شده است.
وضعیت بلوکه در بازار از جمله نکات جالب توجه این هفته بود که روز گذشته اتفاق افتاد و در جریان معاملات پشت خطی تا حدودی کم شد. معامله گران علت بنیادین آن را فارغ از سیاست بازارساز و تزریق ارز، واردات ۱۲ تن شمش طلا و فروش آن در حراج مرکز مبادله ایران می دانند.
تعطیلی سریالی احتمالی ادارات و بانک ها در هفته آینده، دیگر موضوعی بود که امروز در میان معامله گران دست به دست شد؛ به عقیده این گروه تداوم تعطیلی بر نقدینگی بازار هم اثرگذار خواهد بود. معامله گران به آماتورها می گویند در صورت تداوم تعطیلی ادارات و بانک ها، احتمال شانتاژ نوسان گیر در بازار ارز وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید