از کارخانه بازیافت زباله «دوپشته» یاسوج چه خبر؟/سرمایهگذار پای کار؛ معارضین سد راه آب؛ موبایل و اینترنت تعطیل!
موضوع مورد بحث امروز ما فارغ از داستان واگذاری منطقه دوپشته به پروژه کارخانه بازیافت زباله برمیگردد که از ۵ سال پیش استارت آن زده شده و اکنون کار در مراحل نهایی قرار دارد و در صورت همت مسئولان در کمترین زمان ممکن به بهرهبرداری خواهد رسید تا از بار روانی ورود شیرابه به سد شاه قاسم و همچنین چاههای آب تنگ کناره کاسته شود.
به گزارش توازن و به نقل از خبرگزاری فارس از یاسوج، داستان سایت زباله یاسوج در منطقه دشتروم مقدمه و متن پیچیده و البته خواندنی و شنیدنی دارد پروژهای که فراز و نشیبهای زیادی تاکنون داشته است.
مقدمه داستان کارخانه بازیافت این گونه است که روایت میکنند مردم منطقه دشتروم به احترام فرماندار وقت که از فرزندان همین منطقه بوده اجازه دادهاند تا بهترین زمینهای آنها «ورد عشایری دوپشته» در اختیار شهرداری قرار گیرد تا مشکل مکان تخلیه زباله یاسوج برطرف شود نقطهای خوش آب و هوا در منطقه دوپشته دشت روم که محل نشیمن بخشی از عشایر حسینآباد بوده است.
فاجعه زیست محیطی در منطقه دوپشته دشت روم
به هر حال موضوع مورد بحث امروز ما فارغ از داستان واگذاری منطقه دوپشته به پروژه کارخانه بازیافت زباله برمیگردد که از ۵ سال پیش استارت آن زده شده و اکنون کار در مراحل نهایی قرار دارد و در صورت همت مسئولان در کمترین زمان ممکن به بهرهبرداری خواهد رسید تا از بار روانی ورود شیرابه به سد شاه قاسم و همچنین چاههای آب تنگ کناره کاسته شود.
متاسفانه به مانند همه تعللها و اهمالها و بیتوجهیهایی که همواره در استان وجود داشته این بار نیز پروژه مهم و حیاتی در شهر یاسوج به دلیل بیتوجهی در حالی که ۱۰۰ درصد آمادگی راهاندازی آن وجود دارد راکد مانده و گویی که مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز بعد از میلیاردها تومان هزینه به فواید و ضرورت راهاندازی هر چه سریعتر آن پی نبردهاند.
هر چند آن گونه که جسته و گریخته از سرمایهگذار این پروژه شنیدهایم شورای شهر یاسوج و معاون عمرانی استاندار بیش از دیگران مسئولان پیگیر راهاندازی این سایت هستند و اگر تاکنون گشایشی هم در کار بوده به واسطه همت آنها بوده است.
**آخرین وضعیت کارخانه بازیافت زباله دشتروم
کارخانه تفکیک زباله و بازیافت به صورت صد درصد آماده کار بوده و اقدامات سرمایهگذار آن گونه که معلوم است به هر شکل از اقدامات سایر مجموعهها همچون شهرداری یاسوج و دستگاههای خدماترسان جلوتر است.
اما مشکل کنونی این است که شرکت گاز تا پشت محوطه سایت بازیافت اقدامات لازم را انجام داده و باید ایستگاه گاز احداث شود و آن گونه که معلوم است ایستگاه به مناقصه رفته ولی پیمانکار هنوز مشخص نیست تا اینکه گاز وارد سایت شود و این اولین مشکل برای راه اندازی کارخانه مهم بازیافت زباله دو پشته دشتروم است.
یکی از مشکلات دیگر به تامین آب مورد نیاز بر میگردد که لوله های آن خریداری شده و از محل کارگاه تا محل چاه در منطقه دم کره دشتروم خاکبرداریها انجام شده لوله ها جاگذاری گردیده اما معارض اجازه کار نمیدهد.
هر چند پیمانکار مجموعه برای تسریع در راهاندازی دست به کار شده و ماشین آلات شخصی خود را در اختیار قرار داده تا خاکبرداری انجام و لولهگذاری شود.
به گزارش فارس در حال حاضر عملاً آب و برق و گاز و اینترنت برای راه اندازی مجموعه وجود ندارد و سرمایهگذار منتظر است تا کنتور برق توسط اداره برق در محل نصب و شهرداری هزینههای لازم را به حساب اداره برق پرداخت کند و این چنین اتاق فرمان سایت راهاندازی شود.
آخرین وضعیت سایت بازیافت زباله دشتروم
آن گونه که مشخص است سرمایهگذار چندین گام جلوتر از سایر دستگاههای متولی پای کار بوده چرا که حوضچههای شیرابه که برای فازهای سوم و چهارم پیشبینی شده اکنون احداث گردیده و محوطه کمپوست که در فاز دوم پیشبینی شده نیز احداث و از لحاظ محوطه سازی ۹۰ درصد پیشرفت وجود دارد و آزمایشگاه، سلف سرویس، خوابگاه و امور اداری نیز به صورت ۹۰ درصدی کار آن انجام شده است.
در این بین میبایست از ۵ سال پیش که سرمایهگذار ورود کرده بود زیرساختها توسط دستگاههای متولی آماده میشد زمین مسطح و خیابان کشی وجود داشت تا اینکه کار به درازا نمیکشید.
جالب است از مهمترین مشکلاتی که اکنون در سایت بازیافت زباله وجود دارد نبود اینترنت و خط دهی ضعیف تلفن همراه است که کار را برای سرمایه گذار بسیار سخت کرده چرا که باید برای فروش محصولات خود و همچنین ارتباط در شبکه های اجتماعی و سایر ارتباطات با خارج از مجموعه از جمله در بحث پایش در سایت بازیافت اینترنت وجود داشته باشد و این یکی از عجایب روزگار در این پروژه مهم شهری به شمار می رود.
همچنین مسئولان استانی می بایست هرچه زودتر به یاری سرمایه گذار رفته و مشکل معارضین مردمی برای تامین آب مورد نیاز از منطقه دم کرده را برطرف کند که هنوز این کار انجام نشده است.
با این تفاسیر باید گفت که بخش خصوصی و سرمایهگذار مجموعه بازیافت بر خلاف بسیاری از پروژههای عمرانی در این پروژه پای کار بوده و لازم است هر چه سریعتر کارخانه بازیافت که ضرورت بسیاری جهت رفع مشکلات زیست محیطی دارد راهاندازی شود و برای تحقق این مهم شهرداری به تعهدات خود در کمترین زمان ممکن عمل کرده و دستگاههای خدماترسان بیش از پیش برای رفع مشکل پای کار باشند.
انتهای پیام/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید