آخرین اخبار

وزیر ارتباطات: عجله مردم برای افزایش سرعت اینترنت زیاد است / از آبروی خودمان برای مخابرات مایه گذاشتیم

وزیر ارتباطات با بیان اینکه وضعیت شرکت مخابرات در ابتدای دولت سیزدهم بحرانی بود و دولت با یک کمک ۷۰۰ میلیارد تومانی سعی کرد بخشی از مشکلات آن را برطرف کند، گفت: دولت برای شرکت مخابرات از آبروی خود مایه گذاشته است.

اشتراک گذاری
19 بهمن 1402
کد مطلب : 11731

وزیر ارتباطات با بیان اینکه وضعیت شرکت مخابرات در ابتدای دولت سیزدهم بحرانی بود و دولت با یک کمک ۷۰۰ میلیارد تومانی سعی کرد بخشی از مشکلات آن را برطرف کند، گفت: دولت برای شرکت مخابرات از آبروی خود مایه گذاشته است.

وزیر ارتباطات

توازن/به گزارش رویداد۲۴؛  فارس: عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آئین بهره برداری طرح‌های شرکت ملی مخابرات ایران در ایام دهه مبارک فجر، با بیان اینکه امروز زندگی بشر ارتباطات نقش کلیدی دارد، گفت: نیاز به فناوری هر روز بیشتر در زندگی ما احساس می‌شود و تقریبا بیشتز کار‌های روزانه وابسته به ارتباطات بوده و در بستر سکو‌های ی که به دست جوانان خودمان بومی سازی شده انجام می‌شود. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سفر رئیس جمهور در تیرماه امسال به کشور اندونزی یادآور شد: رئیس جمهور در این سفر یک ربات جراح به کشور اندونزی هدیه داد که اولا به همت جوانان ایرانی ساخته شده و دوما امکان جراحی از راه دور را داشت که تست آن نیز موفق بود و قطعا چنین کاربردی با پایین بودن ارتباطات امکان پذیر نیست. 

زارع‌پور پور افزود: در سال‌های پیش رو هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و مواردی از این دست فراگیر می‌شوند و وظیفه ما این است که زیرساخت‌های آن را در کشور فراهم کنیم در همین راستا و با تاکید رئیس جمهور بر توسعه این حوزه شاهد افزودن یک فصل با عنوان وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات در برنامه هفتم توسعه و همچنین سرفصل‌های جدید در برنامه بودجه سال‌های ۱۴٠۲،۱۴٠۱ و ۱۴٠۳ هستیم. 

وی با بیان اینکه فصل دیده شده در برنامه هفتم این یک اتفاق بزرگ و سنگ بنای ۵ سال آینده ارتباطات کشور است، گفت: زیرساخت‌های بسیاری خوبی فراهم شده برای توسعه هوش مصنوعی، توسعه اقتصاد دیجیتال، تربیت نیروی انسانی ماهر و توسعه کاربرد‌های فناوری اطلاعات در بخش‌های مختلف که موجب هوشمندسازی می‌شود. 

وزیر ارتباطات درباره تکالیف هوشمندسازی در دستگاه‌های مختلف کشور گفت: به وزارت ارتباطات تکلیف شده است که ظرف ۶ ماه نقشه توسعه اقتصاد دیجیتال را تهیه و تصویب شورایاالی فضای مجازی برسانیم، همچنین همه دستگاه‌ها مکلفند ظرف یک سال نقشه راه خود برای استفاده حداکثری از فناوری‌های جدید به منظور افزایش بهره وری و اثربخشی به تصویب دولت برسانند و اگر درست راهبری شود می‌تواند بازار بزرگی برای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور ایجاد کند.

وی همچنین به موضوع تربیت نیروی انسانی ماهر در کشور هم اشاره کرد و گفت: دولت مکلف شده است زیرساخت‌های تربیت نیروی انسانی سالانه ۵٠٠هزار شغل را فراهم کند و برای ما هم این موضوع بسیار با اهمیت است. 
 
زارع پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به دولت هوشمند اشاره کرد و گفت: همه دستگاه‌ها مکلفند تا پایان برنامه ۱٠٠درصد خدمات خود را هوشمند کنند یعنی دریافت خدمات از یک دستگاه بدون مراجعه حضوری، بدون ارسال مدرک، در هر ساعت از شبانه روز و بدون مداخله هیچ کارمندی باشد کت به زعم من این یک انقلاب در نظام اداری کشور است. امسال هم در قانون بودجه تاکید شده که باید ۲۰درصد خدمات هوشمند شود که در حال حاضر ۱۰درصد آن عملیاتی شده است. 
 
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تمام این خدمات در لایه کابرد و توسعه خدمات نیازمند یک زیرساخت پرسرعت و با کیفیت است، تصریح کرد: در همین راستا در یکی از بند‌های برنامه هفتم به توسعه فیبر نوری در کشور اشاره شده است و ۲۰ میلیون پوششی که وزارت ارتباطات در نظر دارد به سرانجام برساند تا پایان برنامه باید به ۲۰ میلیون اتصال تبدیل شود.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰ هزار مشترک فیبرنوری در کشور فعال است و بیش از ۶ میلیون پوشش ایجاد شده است، گفت: باید از سال آینده حداقل ۴ میلیون اتصال ایجاد کنیم، زیرا اگر سال به سال پیشرفت نداشته باشیم همه کار رو هم انباشته می‌شود در همین راستا الزامات و منابع خوبی همچون صندوق توسعه فیبر نوری کشور در برنامه قانون هفتم توسعه هم تصویب و به تایید شورای نگهبان هم رسید. در بخش دیگری هم تمام دستگاه‌ها مکلف شدند برای اجرای این پروژه بزرگ که با وزارت ارتباطات و اپراتور‌ها همکاری کنند، در همین راستا شهرداری‌ها موظف هستند ظرف ۱۴ روز مجوز حفاری صادر کنند.
 
زارع پور در بخشی از صحبت‌های خود، اما به وضعیت نه چندان مطلوب ارتباطات ثابت در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه زیرساخت‌ها در این حوزه طی سال‌های گذشته متناسب با نیاز توسعه نیافته است و ما امروز در کشور‌های جهانی جزو آخرین کشور‌ها هستیم در حالی که اغلب کشور‌های پیشرفته در یک دهه گذشته به سمت رفع نیاز مردم در حوزه فیبر نوری و اینترنت ثابت رفته اند و ۷۰ درصد نیاز مردم خود را رفع کرده‌اند و این عقب ماندگی شایسته مردم نیست. امروز به دلیل عدم توسعه خدمات ثابت همچون اینترنت بار بر روی اینترنت همراه است و موجب شده که خدمات در این حوزه نیز افت داشته باشد.
 
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در حوزه فیبر نوری یک حرکت جهادی آغاز شده و شرکت مخابرات یکی از بازیگران اصلی آن به حساب می‌آید، گفت: مهم است که در تمام کشور این پروژه اجرایی شود مردم تا پایان سال ۱۴۰۷ از مزایای اینترنت پرسرعت در کشور بهره‌مند شوند و حرکت ما از سرعت‌های مگابیت برثانیه به گیگابایت بر ثانیه باشد.
 
وی افزود: یک تقسیم کار ملی در حوزه فیبر نوری انجام شده و همه اپراتور‌ها را به کمک آوردیم تا یک کار ۱۰ ساله را در ۲ تا ۳ سال به سراجام برسانیم وگرنه از دنیا عقب خواهیم ماند در نتیجه لازم است همه ظرفیت کشور پای کار بیاید و در همین راستا هم ۱۰ پروانه صادر شده و پروانه مخابرات هم به زودی صادر خواهد شد تا همه از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شوند.
 
وزیر ارتباطات با بیان اینکه شرکت مخابرات ۲ نقش کلیدی در توسعه دارد، گفت: نقش اول در لایه دسترسی است و لازم است از ۲۰ میلیون پوشش در نظر گرفته شده ۸.۵ میلیون آن بر عهده شرکت مخابرات است که باید مطابق با استاندارد‌های رگولاتوری به نتیجه برسد، نقش دومم هم بحث شبکه انتقال است، در شبکه تجمیع مهم است و باید بر دسترسی به سرعت بالا باید شبکه انتقال هم به همین نسبت توسعه یابد.
 
زارع پور ادامه داد: شرکت زیرساخت باید شبکه کر خود را توسعه دهد که بتواند متناسب با نیازی که در لایه دسترسی به دست می‌آید بتواند پاسخگو باشد.
 
وی با بیان اینکه مایه خوشحالی است که از تجهیزات ساخت دانشمندان داخلی استفاده می‌کنیم، گفت: شرکت مخابرات ایران در استفاده از این تجهیزات پیشتاز است.
 
وزیر ارتباطات در رابطه با افزایش ۳۴ درصدی تعرفه اینترنت، نیز تاکید کرد: پس از شش سال این افزایش تعرفه، حداقل افزایشی است که باید با توجه به تورم ایجاد می‌شد، چرا که اگر امکان توسعه نباشد، کیفیت شبکه افت پیدا خواهد کرد، از همین رو برای اولین بار در کشور افزایش تعرفه را اعمال کردیم و در مقابل از اپراتور‌ها ضمانت گرفتیم که تا خرداد ماه سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۰ درصد و تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۰ درصد سرعت اینترنت افزایش یابد، اما عجله مردم زیاد است در صورتی که لازمه افزایش سرعت اینترنت نصب تجهیزات و توسعه زیرساخت‌ها است.
 
وی با اشاره به حمایت‌های دولت از شرکت ملی مخابرات گفت: وضعیت شرکت مخابرات در ابتدای دولت سیزدهم بحرانی بود و دولت با یک کمک ۷۰۰ میلیارد تومانی سعی کرد بخشی از مشکلات آن را برطرف کند، دولت برای شرکت مخابرات از آبروی خود مایه گذاشته و روی میز بنده ده‌ها نامه در خصوص افزایش تعرفه تلفت ثابت و سیار وجود دارد، اما ما پشت مخابرات ایستاده‌ایم، اما توقع داریم که به همین نسبت کیفیت ارتقا یابد.
 
وزیر ارتباطات در پایان با بیان اینکه امیدوارم توسعه کیفیت اینترنت با نظارت سازمان تنظیم مقررات به درستی انجام شود، خاطرنشان کرد: مخابرات نیازمند یک تحول جدی در تعامل با مردم است و باید به نیاز‌ها و خواسته‌های مردم تو. جه بیشتری نماید، بار‌ها برای خود من پیش آمده که با پشتیبانی مخابرات تماس گرفته‌ام که بازخوردی خوبی هم نداشته و باید در این مورد تصمیمات جدیدی اتخاذ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 8 =